SZOLGÁLTATÁSAINK

STRUKTÚRA ADÓJOGI TÁMOGATÁSA ÉS TERVEZÉSE

A vagyonkezelés létrejöttét megelőzően a vagyon optimális strukturálása annak érdekében, hogy mind a vagyon rendelése, mind a kezelése és működtetése, illetőleg a hasznok realizálása és a vagyon kedvezményezettekhez való juttatása adójogilag optimális módon történjen.

TÁRSASÁGI JOG

A vagyonrendelés és kezelés során olyan struktúra kialakítása és implementálása, mely egyfelől biztosítja a vagyon egyszerű és hatékony működését, ugyanakkor ezzel egyidejűleg védelmet nyújt a hitelezőkkel vagy más követelésekkel szemben. A kialakított rendszer lehetővé teszi, hogy a vagyon vagy annak hozama a kijelölt kedvezményezettekhez jusson a vagyonrendelő elképzelései szerint, de meghagyja a vagyonrendelő részére a jogintézmény felmondásának és az eredeti állapot helyreállításának a lehetőségét.

CSALÁDJOG

Tanácsadás a vagyontárgyaknak családtagok közötti legoptimálisabb elrendezésével kapcsolatban, házastársi vagyonjogi szerződések készítése, tanácsadás a kapcsolódó családjogi kérdésekben.

INGATLANJOG

Adásvételi, ajándékozási szerződések és apportáláshoz szükséges dokumentumok elkészítése, az ingatlanok vagyonrendelése a vagyonkezelőhöz, képviselet a földhivatali és cégjogi eljárások során.

BEFEKTETÉSI TANÁCSADÁS, PORTFÓLIÓ-MENEDZSMENT

A pénzügyi vagyonokhoz tartozó stratégiák kiépítése, taktikai szintű lebontása és folyamatos kezelése bankokban, befektetési szolgáltatóknál, privát bankokban, továbbá a vagyonok esetén szükséges teljes hitel- és finanszírozási rendszerek és ezek mellett a nyugodt hátteret megalapozó vagyon- és életbiztosítási szerződések menedzselése.

SZÁMVITEL

Teljeskörű tanácsadás a kezelt vagyonra vonatkozó, a Számviteli törvényben meghatározott előírásoknak megfelelő teljesítésében, nyilvántartások és beszámolók elkészítésének támogatása.

A bizalmi vagyonkezelés, az új, 2014-től hatályos Polgári Törvénykönyvvel vált elérhetővé Magyarországon is. A jogintézmény lehetővé teszi, hogy a Vagyonrendelő hosszú távra végig gondolja felhalmozott értékeinek jövőjét, és gondoskodjon a vagyon utódlásának időzítéséről és módjáról.

A bizalmi vagyonkezelés lehetőséget nyújt az érintett vagyonelemek védelembe helyezésére, elkülönítésére a Vagyonrendelő egyéb üzleti tevékenységeitől, személyes vagyontárgyaitól.

A vagyonkezelés kialakítása során lehetőség nyílik arra, hogy az organikusan kialakult vagyoni helyzetek jogi és adózási szem­pontból optimális struktúrába kerüljenek, amelyek kiállják az idő próbáját.

Jogi és adótanácsadással kapcsolatos szolgáltatásaink igénybevételéhez bővebb információ a BékésPartners honlapján található.

Cégjegyzékszám:
01-10-141508

Adószám:
27412741-2-43

MNB engedélyszám:
H-EN-III-178/2022

© 2022 SQN Trust Zrt. Minden jog fenntartva.